Op deze website vindt u een overzicht van de producten, materialen en planten voor de leefomgeving die zijn beoordeeld op basis van de NL Productlabel-methodiek van NL Greenlabel.

Alle producten zijn voorzien van relevante informatie voor opdrachtgevers. Zo kunt u als overheid, gemeente, architect, ingenieur, tuin- en landschapsontwerper of hovenier invulling geven aan uw duurzaamheidsambities en klimaatdoelstellingen

Onafhankelijke toetsing

Ieder item in het overzicht is door onafhankelijke assessoren getoetst aan de duurzaamheidscriteria die zijn opgesteld en gevalideerd door de Wetenschappelijke Raad van Advies van NL Greenlabel.

LIOR

De gelabelde producten in deze catalogus worden steeds vaker toegepast in bestekken en sluiten aan bij de LIOR: Leidraad Inrichting Openbare Ruimte. De LIOR, ook wel HIOR (Handboek Inrichting Openbare Ruimte) of LDIOR (Leidraad Duurzame Inrichting Openbare Ruimte) bevat alle wettelijke eisen, beleidsregels en richtlijnen die van toepassing zijn voor de inrichting en het beheer van de leefomgeving en de openbare ruimte.

Hoe te gebruiken?

De producten en materialen zijn verdeeld in verschillende hoofdcategorieën. Om de zoekbaarheid te verbeteren zijn daarnaast materiaal, functie en toepassing als trefwoorden aan de producten toegevoegd.

Download het overzicht in excel-formaat